26 juli 2023

Het zagen of snijden van Sandwichpanelen bij Unisol

Om een sandwichpaneel in de juiste afmeting te plaatsen moet deze worden bewerkt. Daarbij is het belangrijk om de juiste bewerkingsmethode te kiezen, zodat het paneel optimaal functioneert. In deze blog vertellen we over de meeste gebruikte bewerkingsmethoden voor sandwichpanelen: zagen en snijden. Ook leggen we uit waarom wij bij Unisol de voorkeur geven aan snijden. 

Snijden versus zagen

Zowel zagen als snijden dient om het sandwichpaneel in de juiste maat te krijgen. Zagen wordt meestal toegepast bij complexe bewerkingen, zoals het creëren van bochten of specifieke vormen. Snijden is alleen mogelijk op rechte sneden over de lengte van het paneel. 

Snijden is vaak een minder voor de hand liggende methode omdat er professioneler materiaal voor nodig is. Bovendien kan het veel tijd in beslag nemen, vooral bij grote projecten. Toch geloven wij bij Unisol dat de voordelen deze uitdagingen compenseren.

De keuze van Unisol: snijden 

Bij Unisol kiezen we ervoor om onze sandwichpanelen te snijden in plaats van te zagen. Dit verschil is cruciaal en biedt veel voordelen. Het snijden zorgt voor een nauwkeurigere en schonere snede en minimaliseert de hoeveelheid materiaal die tijdens het proces vrijkomt. Het helpt ook om de thermische prestaties van het paneel te behouden door de isolatie minder te beschadigen. 

Enkele andere voordelen van het snijden van een sandwichpaneel zijn:

  • De metalen randen worden hierdoor naar binnen gevouwen, je voorkomt dus scherpe randen.
  • Er komen geen metaalsplinters vrij zoals bij het zagen.
  • Er kan geen roestvorming ontstaan.
  • Het gebeurt uiterst strak en zeer nauwkeurig. 

Unisols snij-opties 

We bieden verschillende soorten sneden aan om aan uw specifieke behoeften te voldoen.

  • Type 0: Zonder snede. Dit type wand behoudt zijn oorspronkelijke vorm en structuur.
  • Type 1: Wand met inkeping. Dit type heeft een inkeping aan beide zijden.
  • Type 2: Wand met inkeping en extra snede.
  • Type 3: Wand met snede. Dit type heeft een snede die vanaf 30 mm mogelijk is.
  • Type 4: Wand met 2 sneden. Dit type heeft twee sneden, vanaf 30 mm mogelijk.

Deze sneden kunnen worden gemaakt in verschillende diktes, van 50 tot 250 mm.

Verschillende materialen, verschillende methoden

Het is belangrijk om te vermelden dat niet alle sandwichpanelen op dezelfde manier kunnen worden gesneden. Bij Unisol passen we onze methoden aan op basis van het specifieke materiaal waaruit het sandwichpaneel bestaat.

EPS en PIR sandwichpanelen zijn veelzijdig en kunnen elk type zaagsnede ontvangen. Akoestische panelen kunnen helaas niet gesneden worden, en steenwolpanelen kunnen alleen Type 1 sneden ontvangen.

Conclusie: waarom Unisol kiest voor snijden

Zowel zagen als snijden zijn legitieme keuzes. Toch biedt snijden meer voordelen zoals een nauwkeuriger en schoner eindresultaat. Daarom kiezen wij bij Unisol voor snijden.

Bij Unisol streven we ernaar om u de beste kwaliteit producten en diensten te bieden. Of u nu op zoek bent naar sandwichpanelen voor een groot industrieel project of een kleinere commerciële toepassing, u kunt erop vertrouwen dat wij de kennis en ervaring hebben om u te helpen het beste resultaat te bereiken. 

Wilt u meer weten over onze snijmogelijkheden en hoe we aan uw specifieke behoeften kunnen voldoen? Neem dan nu contact met ons op!

 

Lees meer van onze artikelen

16 augustus 2023

Sandwichpanelen, veelgestelde vragen: Unisol geeft antwoord

Lees meer

23 juni 2023

Geluidsbeheersing op de werkvloer

Lees meer

09 mei 2023

Prefab bouwen: Nieuw tijdperk van slim & snel bouwen

Lees meer