Brandveiligheid

Een ‘hot topic’ bij Unisol

EPS en brandveiligheid

Bij het bouwen met brandgevoelige materialen willen we elk risico op schade verkleinen. Daarom staat de veiligheid van onze mensen altijd voorop. De keuze van bouwmaterialen speelt hierbij natuurlijk ook een grote rol. Onze EPS SE-panelen bieden de oplossing.

Voor het bouwen van werk- en opslagruimtes maken wij namelijk al jaren gebruik van onze EPS sandwichpanelen met een brandveilige SE-kwaliteit tot klasse 1 (of 2), getest volgens NEN 6065.

Sandwichpaneel - EPS

Voordelen van EPS Sandwichpanelen

De grote voordelen van de EPS sandwichpanelen zijn de constante isolatiewaarde, de constructieve eigenschappen (sterkte) en niet te vergeten de grote overspanning die bereikt kan worden. Een duurzaam, recyclebaar product met eigenschappen dat bij elk project opnieuw zijn waarde toont.

  • Hoge isolatiewaarde
  • Onderhoudsvrij
  • Ongevoelig voor vocht, rot of schimmel
  • Grote overspanningen mogelijk
  • Brandklasse B-s1, d0
  • Veilig verwerkbaar, zonder extra beschermmiddelen
Schuifwanden, draaideuren, bedrijfsdeuren

EPS-SE bouwmaterialen

EPS-SE wordt niet als losse isolatie gebruikt. In bouwconstructies waar brandveiligheidseisen gelden, wordt EPS-SE altijd omgeven door andere bouwmaterialen.

Het isolatiemateriaal komt dan pas in aanraking met brand als de afwerking (RVS of andere staalplaatsoort) is weggevaagd. Correct toegepast en verwerkt is EPS-SE niet van invloed op het ontstaan of de ontwikkeling van een brand in gebouwen.

EPS sandwichpanelen

SE betekenis

De SE afkorting staat voor ‘self extinguishing’ (zelfdovend). Dit betekent dat het materiaal brandvertragend gemodificeerd is.

De stof is een door het Ministerie van VROM erkende brandvertrager, die volledig is opgenomen in de moleculaire structuur van het EPS. Onderzoek heeft aangetoond dat de brandvertraging gelijk blijft, ook na verwerking. De oplosbaarheid in water is verwaarloosbaar. Uitloging treedt ook niet op.

Draaideuren

SE misvattingen

Met name over het ontstaan van rook en de giftigheid van EPS-SE bij brand ontstaan misvattingen. EPS-SE-panelen vertonen bij brand namelijk een ander gedrag dan niet-brandvertragend gemodificeerd EPS, zoals verpakkingsmateriaal. Als EPS-SE wordt blootgesteld aan hitte of vuur, krimpt het weg van de hittebron. Hierdoor neemt de kans op ontsteking sterk af. De brandvertraging in de EPS-SE zorgt dat EPS-SE dooft wanneer de hittebron wordt weggenomen.

Onze partners

Offerte aanvragen

Snel schakelen? Vraag vandaag nog een offerte aan en ontvang zo snel mogelijk een passende prijsopgaaf. Direct contact opnemen kan ook.

Hulp nodig?

Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag 7:00 – 17:00 en vrijdag van 7:00 – 16:00.

Unisol - Over Ons logo

Unisol Paneel B.V.